top of page

Detoxifierea organismului



Detoxifierea, eliminarea substantelor chimice din organism, este un proces foarte important atat pentru mentinerea sanatatii, cat si pentru intretinerea frumusetii, medicii nutritionisti recomandand cel putin doua astfel de cure pe an.





Cand este necesara o cura de detoxifiere?

Atunci cand organismul are nevoie de o cura de detoxifiere, acesta va transmite semnale caracteristice, oboseala nejustificata, manifestata prin stari de somnolenta si lipsa energiei, fiind primul simptom. De asemenea, durerile de cap, starile de anxietate si nervozitate excesiva, tulburarile gastrointestinale,ca balonarea, constipatia si diareea, sunt semne ca organismul este incarcat de toxine. Pe de alta parte, un alt indiciu care atesta un nivel ridicat de substante nocive in corp este transpiratia care capata un miros neplacut si intepator, dar si aparitia cearcanelor, a pungilor sub ochi, a cosurilor si a punctelor negre pe piele. Cura de detoxifiere este necesara si dupa Sarbatori, deoarece in aceasta perioada apare tendinta de a consuma o cantitate mai mare de alimente decat de obicei, fapt ce ingreuneaza digestia si determina acumularea toxinelor in corp.


Efectele detoxifierii asupra organismului


Detoxifierea organismului va induce o stare generala de bine, atat la nivel fizic cat si la nivel psihic, cel mai important aspect fiind faptul ca imbunatateste considerabil starea de sanatate. Prin acest proces, organele principale responsabile cu eliminarea reziduurilor din organism, ficatul si rinichii, isi vor indeplini functiile la capacitate maxima, va fi favorizata oxigenarea la nivel celular si, astfel, organismul se va bucura de un surplus de energie. Functiile sistemului imunitar vor fi mult imbunatatite si organismul va capata rezistenta in fata bolilor. Un alt mare beneficiu adus sanatatii este reglarea tranzitului intestinal si curatarea colonului, aspecte care, implicit, favorizeaza si pierderea surplusului de kilograme. Totodata, starile depresive vor fi anihilate, calitatea somnului va creste surprinzator, iar pielea se va curata si va capata un aspect luminos.


Detoxifiere cu ceaiuri naturale

Detoxifierea organismului presupune, in primul rand, adoptarea unui stil de viata echilibrat, bazat pe o alimentatie sanatoasa si practicarea sportului. Se recomanda consumarea alimentelor in stare cat mai naturala, a fructelor si a legumelor proaspete si hidratarea corespunzatoare a organismului cu apa, supe, ceaiuri sau sucuri naturale, preparate acasa. Sustinerea intregului proces poate fi stimulata cu ajutorul saunei, a hidrocolonoscopiei, a masajului limfatic si a exfolierii corporale.







122 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


bottom of page